Voor geen enkele ondernemer is er ontkomen aan. Je krijgt altijd te maken met inkomende en/of uitgaande facturen, bankafschriften, belastingaangiften en ga zo maar door. Pijnappels en Partners kan dit allemaal voor je verzorgen. Doe je zelf de boekhouding in eigen software dan is dat geen probleem. Eens per jaar controleren wij deze dan en maken aansluitend de jaarrekening.

Pijnappels en Partners staat geregistreerd bij de Belastingdienst als belastingconsulent. Wij kunnen derhalve alle fiscale belastingaangiften digitaal bij de Belastingdienst indienen.

Financiële dienstverlening / boekhouding, in Enkhuizen en omgeving

Het hart van de financiële administratie bestaat uit de boekhouding. Pijnappels en Partners kan de boekhouding op de juiste wijze inrichten, verwerken en indien gewenst rapporteren. Je boekhouding wordt digitaal bij ons opgeslagen en over een periode van minimaal zeven jaar bewaard. De papieren facturen, bankafschriften enzovoort dien je zelf ook  zeven jaren te bewaren. Per kalender jaar wordt een jaarrekening gemaakt. Deze dient ook als basis voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.

Ben je zelf een kei in boekhouden en doe je dit zelf via software op je computer of online? Geen probleem voor ons. Wij maken persoonlijke afspraken met je hoe wij dit afhandelen.

Periodieke rapportage of controle, bijvoorbeeld voor een bedrijfskrediet

Soms is het wel eens nodig tussentijdse cijfers te hebben voor bijvoorbeeld een bedrijfskrediet. Neem dan contact met ons op en wij maken direct een afspraak in welk tijdspad wij dit kunnen verzorgen. Doe je zelf de boekhouding en wil je dat wij zo nu en dan eens controleren of alles nog goed gaat? Dit kan bij jou op locatie of online.

Jaarwerk, commerciële jaarrekening / fiscale jaarrekening

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht jaarlijks je cijfers bij de Belastingdienst in te leveren. Door het maken van een jaarrekening worden de cijfers conform vastgestelde richtlijnen gerapporteerd en ontstaat een financieel beeld van je onderneming. Dit heet dan een commerciële jaarrekening. Dit is de basis voor de fiscale jaarrekening welke de Belastingdienst wil hebben. Over het verschil tussen deze twee hoef je je geen zorgen te maken. Wij verzorgen dit automatisch.

Publicatiejaarrekening van een b.v. voor de Kamer van Koophandel

Is de onderneming een besloten vennootschap (b.v.) dan verzorgen wij ook de publicatiejaarrekening voor de Kamer van Koophandel en notulen van de aandeelhoudersvergadering van de winstbestemming inclusief verklaring van decharge voor het bestuur.

Meer informatie over de administratieve dienstverlening

Wil je meer informatie over administratieve dienstverlening? Neem contact op met Martin Pijnappels voor een vrijblijvend gesprek. Bel 06 – 21 88 35 63 of mail naar martin@pijnappelsenpartners.nl