Er zijn drie partijen betrokken bij het fiscale spel. De ondernemer, de Belastingdienst en de belastingconsulent.

Als ondernemer wil je winst maken. De Belastingdienst wil daar een deel van hebben. Daarbij hanteert zij een woud aan regels en verplichtingen waar je weinig tot niets over te zeggen hebt. Het is vrijwel onmogelijk om zelf op de hoogte te blijven van alle fiscale spelregels. Hier komt de belastingconsulent in het spel.

De praktijk is dat de ondernemer van zijn of haar belastingconsulent verwacht dat deze met belastingbesparende ideeën komt. Deze verwachting is natuurlijk terecht. Maar ook de ondernemer kan door ons tijdig aan te geven wat hij van plan is in zijn bedrijf actief betrekken in de besluitvorming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan milieu vriendelijke (bedrijf)auto’s of speciale verlichting in je bedrijfspand.

Er zijn meerdere subsidies die de aanschaf van dergelijke investeringen fiscaal aantrekkelijk maken.

Fiscaal maatwerk voor verschillende bedrijfsvormen

Er zijn vele soorten bedrijven en bedrijfsvormen. Ieder branche kent zijn eigen specifieke kenmerken. Een horeca ondernemer heeft met hele andere wetgeving te maken dan een technisch installatiebedrijf. Ook de bedrijfsvorm bepaalt met welke wetgeving je te maken hebt. Een besloten vennootschap (b.v.) kent meer administratieve verplichtingen dan een eenmanszaak. Heb je wel of geen personeel? Met personeel krijg je met hele andere regels en verplichtingen te maken. Pijnappels en Partners beoordeeld je situatie en zal je adviseren en begeleiden.

Fiscale diensten

Pijnappels en Partners verzorgt een scala aan fiscale aangiften:

  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting
  • Erfbelasting

Digitaal aangifte doen

Alle aangiften doen wij digitaal  met gebruikmaking van speciaal ontwikkelde software van gerenommeerde bedrijven. Onze software leveranciers staan in direct contact met de Belastingdienst zodat wij altijd verzekert zijn van de juiste gegevens.

Meer informatie over onze fiscale dienstverlening

Wil je meer informatie over fiscale dienstverlening? Neem contact op met Martin Pijnappels voor een vrijblijvend gesprek. Bel 06 – 21 88 35 63 of mail naar martin@pijnappelsenpartners.nl