Administratieve dienstverlening

Voor geen enkele ondernemer is er ontkomen aan. Je krijgt altijd te maken met inkomende en/of uitgaande facturen, bankafschriften, belastingaangiften en ga zo maar door. Pijnappels en Partners kan dit allemaal voor je verzorgen. Doe je zelf de boekhouding in eigen software dan is dat geen probleem. Eens per jaar controleren wij deze dan en maken aansluitend de jaarrekening.

Pijnappels en Partners staat geregistreerd bij de Belastingdienst als belastingconsulent. Wij kunnen derhalve alle fiscale belastingaangiften digitaal bij de Belastingdienst indienen.

Meer informatie over Administratieve dienstverlening

Fiscale dienstverlening

Er zijn drie partijen betrokken bij het fiscale spel. De ondernemer, de Belastingdienst en de belastingconsulent.

Als ondernemer wil je winst maken. De Belastingdienst wil daar een deel van hebben. Daarbij hanteert zij een woud aan regels en verplichtingen waar je weinig tot niets over te zeggen hebt. Het is vrijwel onmogelijk om zelf op de hoogte te blijven van alle fiscale spelregels. Hier komt de belastingconsulent in het spel.

De praktijk is dat de ondernemer van zijn of haar belastingconsulent verwacht dat deze met belastingbesparende ideeën komt. Deze verwachting is natuurlijk terecht. Maar ook de ondernemer kan door ons tijdig aan te geven wat hij van plan is in zijn bedrijf actief betrekken in de besluitvorming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan milieu vriendelijke (bedrijf)auto’s of speciale verlichting in je bedrijfspand.

Er zijn meerdere subsidies die de aanschaf van dergelijke investeringen fiscaal aantrekkelijk maken.

Meer informatie over Fiscale dienstverlening

Salarisadministratie

Heb je als ondernemer personeel in dienst dan is er de verplichting een salarisadministratie te voeren. Van de salarisberekening tot aan de aangifte loonbelasting kunnen wij dit volledig verzorgen. Pijnappels en Partners bewaakt de premies van de sociale verzekeringen, het pensioen en de CAO wijzigingen. Alle verwerkingen zoals salarisstrook, betaallijst, aangifte loonbelasting etc. staan keurig online en zijn gemakkelijk te bekijken en/of uit te printen.

Meer informatie over Salarisadministratie

Advisering

Een ruim begrip dat vele varianten kent. Bedrijfsadvisering, fiscale advisering, maar soms ook persoonlijke advisering.

Als ondernemer heb je wel eens behoefte aan een klankboord of sparringpartner. Wacht niet tot je slapeloze nachten krijgt en neem tijdig contact met ons op.

Meer informatie over Advisering